Turkse economie groeit

turkse-economie-groeit

Waar de pessimistische hoofden te zien zijn in Nederland als we over groeicijfers praten is er een paar duizend kilometer verderop een hele andere sfeer. De economie in Turkije blijft groeien. Volgend jaar zal deze groei minstens 4 procent zijn. De Turkse economie is een van de sterkst groeiende in de wereld. Zo was er in 2010 een spectaculaire groei van 8,9% en in 2011 zagen we een groei van maar liefst 8,5%.

Critici menen dat de Turkse economie een zeepbel is en de groei niet blijvend zal zijn. Weer vanuit andere hoeken is te horen dat Turkije veel staatsbedrijven heeft geprivatiseerd en daardoor de cijfers er mooier uitzien dan ze eigenlijk zijn. Wie er gelijk heeft zal de tijd ons leren. Turkije gaat in ieder geval een mooie tijd tegemoet!

Mocht je Nederland willen ontvluchten en je geluk willen zoeken in Turkije. Dat kan, maar onthoud wel dat Turkije een grote jonge bevolking heeft. De concurrentie voor een baan is moordend. Dat is wat anders als Nederland met vergrijzing op de loer.

De groeicijfers van Turkije in vergelijking met andere landen:

turkse-economie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *