Turkse frietjes veroveren de wereld

turkse-export

Ingevroren Turkse frietjes hot!


De export van Turkse ingevroren frites in een jaar tijd vertienvoudigd!

Het lijkt wellicht een niet zo opvallende gebeurtenis, maar wat voor kansen liggen er nog meer op de exportmarkt voor Turkije?

Konya Şeker
De voortrekker van de Turkse export is het bedrijf Konya Seker. Het bedrijf Konya Seker (Konya snoep) produceert oorspronkelijk snoep en chocola maar begon in 2009 met het fabriceren van de ingevroren patat en en wist in 2012 al ongeveer 25% van de binnenlandse markt in handen te krijgen door onder andere franchise keten McDonalds te strikken!

 

 

turkse-export

Konya Seker, leverancier voor de Turkse McDonalds

Turkse Bureau voor de Statistiek 
Nadat het bedrijf Konya Şeker begon met de export van zakken ingevroren frites is de totale export van Turkse patatjes in een jaar tijd vertienvoudigd. Dit blijkt uit een rapport van het Turkse Bureau voor de Statistiek (TÜİK). In 2010 exporteerde Turkije ongeveer 102 ton zakken ingevroren frites. Doordat Konya Şeker in 2011 ook begon met de export, groeide dit aantal naar 1212 ton. Een stijging van meer dan duizend procent.

De toekomst
Voorzitter van het snel groeiende bedrijf, Recep Konuk, geeft aan dat er grootse uitbreidingsplannen zijn. “Inmiddels hebben we meer dan 10 soorten frites en daarnaast zijn we van plan om ook ingevroren groenten zoals broccoli, erwtjes, spinazie e.d. te gaan produceren. De Turkse producten zullen de exportmarkt veroveren.

turkse-export-producten

Recep Konuk heeft grootse plannen voor de toekomst

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *