Turkse gezinnen willen veel kinderen

erdogan-kind

De vergrijzing hangt als een donkere wolk boven Nederland. Allerlei doemscenario’s heersen. De oplossing voor dit probleem? Meer baby’s! Maar dan moet er onder de Nederlandse bevolking wel de wens zijn voor meer kinderen. Wat dat betreft kan onze premier Rutte voorbeeld nemen aan de Turkse premier Erdogan.

Kindpolitiek Erdogan
Tayyip Erdogan pleit al enkele jaren voor minimaal 3 kinderen per gezin! En wat blijkt nu uit onderzoek? Zijn oproep voor minimaal 3 kinderen heeft zijn vruchten afgeworpen. Het Turkse Ministerie van Gezin en Sociaal Beleid heeft onderzoek gedaan naar de kinderwens van de jonge Turkse bevolking. Hieruit blijkt dat bijna de helft van de ondervraagden de wens heeft om 3 tot 4 kinderen te krijgen.

Een aantal gegevens uit het onderzoek:
35,4% wil 2 kinderen
15,5% wil 4 kinderen
6,2 % wil 5 kinderen
6,4 % wil 6 kinderen of meer
0,5 % wil geen kinderen

De vraag blijft natuurlijk in hoeverre de politiek van de Turkse premier Erdogan invloed heeft gehad op de antwoorden van de deelnemers. Erdogan wil meer kinderen voor een groei van de Turkse economie. Meer baby’s in Nederland, oplossing voor de Nederlandse economie?

Comments

 1. Erik says

  Volslagen gestoord!

  Nederland is overbevolkt en op de wereld is niet genoeg te eten voor iedereen.
  Maximaal 2 kinderen per gezin!

  Grote gezinnen moeten boetes betalen.

 2. Erik says

  Grote gezinnen zijn een kortetermijnoplossing voor vergrijzing. Want wat gebeurt er als die kinderen ook oud zijn? Een nog grotere vergrijzing! Dat is dus geen oplossing. We eindigen dan met 100 miljoen mensen in ons landje, en dat zal binnen enkele generaties al zover zijn als iedereen veel kinderen gaat nemen. Wat moet gebeuren is nu door de zure appel heen bijten.

  Veel kinderen nemen is egoïstisch, en verpest de wereld voor de kinderen van onze kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *