Turkse Koffie – Zelf Turkse koffie maken

Turkse Koffie   Zelf Turkse koffie makenEr zijn veel liefhebbers van Turkse koffie. Maar hoe maak je nou een lekker kopje Turkse koffie?

Zelf Turkse koffie maken
1) Giet koud water in de koffiepot. U moet een beker koud water voor elk kopje aanhouden.

2) Voeg een theelepel per kopje van de  Turkse koffie  in het water terwijl het water nog koud is en roer. De hoeveelheid koffie kan worden gevarieerd naar smaak. Als u suiker wilt toevoegen is dit het moment om er ook suiker aan toe te voegen.

3) Verwarm de pot zo langzaam als je kunt. Hoe langzamer je de koffie verhit, hoe beter het is. Zorg ervoor dat u tijdens dit proces wel blijft kijken om te voorkomen dat tijdens het koken de koffie overloopt.

4) Wanneer het water kookt giet wat (niet alle) van de koffie in de kopjes, we vullen ieder kopje ongeveer een kwart tot een derde. Dit zal ervoor zorgen dat iedereen een eerlijk deel van de schuim op de top van de zijn kopje krijgt. En de schuim is belangrijk want zonder verliest de koffie veel van haar smaak.

5) Weer verder verwarmen tot koffie kookt (dit gaat snel, want hij kookte in stap 4 ook al). Vervolgens verdeel de rest van de koffie tussen de cups.

Wacht nu een paar minuten met het drinken van uw heerlijke Turkse koffie. Drink smakelijk!

Comments

  1. Anoniem says

    Heb bonenkoffie meegebracht van Katwijk, de enige koffieplantage die nog productief is in Suriname. En ja, die moest gemalen worden. In de Thermomix gedaan en 1 minuut laten draaien op stand 9. De handleiding vermeldt geen andere mogelijkheden. En toen had ik … poederkoffie. Ongeschikt voor de filter. Gelukkig is er dit blog. Ik volg nu de instructies hierboven en drink heerlijke Surinaams-Hollandse-Turkse koffie. Dank voor uw aanwijzingen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>