Turkse Nederlanders kopen massaal dienstplicht af

dienstplicht afkopenTurkse Nederlanders moeten binnenkort geen vijfduizend euro, maar tienduizend euro betalen om hun dienstplicht af te kopen.

Honderden mannen met een dubbele nationaliteit stonden gisteren voor de deur van het Turkse consulaat in Rotterdam en Deventer. Ze wouden nog in aanmerking komen voor een verkorte dienstplicht die voor alle mannen met een Turkse nationaliteit geldt. Je betaalt 5.000 euro, rent drie weken rondjes in een trainingskamp in Turkije, schiet een paar kogels af, plakt er nog een weekje vakantie aan vast en je bent van die plicht af.

Maar Turkse premier Recep Tayyip Erdogan heeft een nieuw plan. Wie geen zin heeft in een volwaardige dienstplicht van 15 maanden betaalt 10.000 euro en hoeft dan niet drie weken soldaatje te spelen. Heb je als Turkse Nederlander het geld niet en wil je ook niet het leger in, dan is een derde optie om je Turkse nationaliteit in te leveren.

Het ontlopen van de militaire training is strafbaar in Turkije. De Nederlandse regering biedt vooralsnog een renteloze lening aan voor wie zijn diensttijd wil afkopen. Dat meldt: pers.nl.

Video

Video: radiorijnmond.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *