Turkse pleegkinderen in homoseksuele gezinnen

turkse-pleegkinderen

De Turkse tv zender ATV zendt sinds gisteren een dossier uit over Turkse pleegkinderen in Nederland. Het begon allemaal na de oproep van een Turkse moeder. Haar kind is terecht gekomen bij een lesbisch stel en na vele jaren van juridische strijd is het haar niet gelukt om haar kind terug te krijgen. Ze deed een oproep aan de Turkse overheid, waarschijnlijk omdat ze echt niet meer wist wat te doen. Het balletje ging rollen. De Turkse media begon aandacht te schenken aan dit probleem. Ook het feit dat er een officieel bezoek stond gepland van Erdogan aan Nederland was reden voor de Turkse regering om de problemen op dit punt te bespreken met Nederland. De Turkse regering stelde vorige maand een onderzoekscommissie in die ervoor moet zorgen dat Turkse pleegkinderen niet in dit soort gezinnen worden geplaatst.

Nu verschijnen er op verschillende media artikelen omtrent dit onderwerp. Zo ook op de site GeenStijl.nl. Sowieso is de genoemde site een en al gericht op provocatie en overdrijven maar toch enkele citaten uit het artikel…

“Een reddingsactie voor mishandelde en verwaarloosde kinderen. Die arme schapen hebben een warm, veilig thuis nodig waar ze… ho wut wat? Waar ze ‘niet geassimileerd’ worden. Eh. Lekker belangrijk, als je thuis van de trap geflikkerd wordt door je ouders.”

Ehh, hoe weet geenstijl.nl dat die kinderen van de trap geflikkerd worden? In sommige zaken gaat het echt niet om mishandeling. Treurig dat ouders te onwetend zijn om zichzelf te kunnen uiten.

“Een Turkse mensenrechtencommissie. Dat is zo iets als een vegetarische vleeskeuring. En die gaan dan in Nederland zomaar bepalen wat er met Turkse kinderen dient te gebeuren.”

Geenstijl geen nood! De Turken zullen echt niet zomaar bepalen wat er hier in Nederland zal gebeuren… Daar is een onderzoeksgroep voor samengesteld. Er zijn namelijk zaken waarbij ongeboren kinderen zelfs ontnomen worden van gezinnen. Er is uiteraard niets mis met een dubbelcheck?

“Kinderen waarvan de ouders ieder recht op ouderschap wel zo’n beetje hebben verspeeld. Die kinderen moeten in moslimgezinnen. Beetje jammer alleen dat moslimgezinnen zich niet melden als pleeggezin. Das balen, kinderen. Beter door je eigen ouders ongeassimileerd gesloopt worden dan opvang van een liefdevol christen- of pottenstel krijgen en verkazen.”

Kijk een ding is zeker. Er melden zich te weinig Turkse pleeggezinnen. Dus er is wel degelijk een probleem om Turkse pleegkinderen te kunnen plaatsen in gezinnen. Maar wat ik wel denk na het zien van verschillende beelden. Is plaatsing van deze Turkse kinderen altijd de beste optie voor het kind? Begeleiding aan huis, een tijdelijke plaatsing of een andere manier van begeleiding van ouder is niet mogelijk? Heeft het kind later geen identiteitsprobleem? Ik weet te weinig af van dit onderwerp om er een oordeel over te vellen. Maar heb mijn vraagtekens over de oplossingen op dit moment.

 

Comments

 1. ayse zeliha says

  onlar once kendielrini egitmeyi ogrensinler!!! o gorevlilerin cocukalari nasil zor kulanrak ailelrinden kopardgini gorduk,bumudur cocukalri koruma ve guvenlik altina alamak!!! bu turlu korumayi ve guvenligi istemiyoruz,,,CEKIN ELLRINIZI COCUKARIMIZIN USTUNDEN!!!!

 2. jan smit says

  praat nederlands, je bent in nederland!
  als die ouders zo ‘tegen’ zijn wat doen ze dan hier?
  oudere broertjes van dit joongetje werden al eerder tegen hun zin naar turkije ontvoerd, maar dat wordt voor het gemak even vergeten.
  waarom draagt deze vrouw overigens soms wel en soms niet een hoofddoek (voor de tv notabene!)
  wat betreft de opmerking ‘blijf van onze kinderen af’: als jullie zels eens van je kinderen afbleef, zouden ze niet uit huis geplaatst hoeven worden!

 3. Jose says

  Precies. Had deze moeder haar kinderen maar niet moeten mishandelen. Een baby van vier maanden met een gebroken arm… dat is toch niet normaal?! En nu een hetze beginnen over het hoofd van het jongetje, het is een schande!

 4. m. thamuder says

  Turkije en etnische minderheden problematiek.

  Turkije wilt de Armeense genocide niet erkennen! Dit vormt een grote belemmering voor de mentale ontwikkeling van de achtergestelde Turken! Dat wordt een psychische ramp. Onderdrukking van Koerden, ontkenning van de Armeense kwestie, geen persvrijheid, het hoort allemaal bij Turkije
  De huidige machthebbers in Turkije, de leger en Moslims zijn doodsbang voor schadeclaims van Armeense, Griekse Cyprioten en Koerdische slachtoffers en Bovendien druist zo’n historische terechtwijzing in tegen de trotse, nationalistische, patriottische gevoelens van de meeste Turken, een gevolg van de indoctrinatie van de leer van het Leger en islam. Zelfde Turken in EU landen vormen een grote gevaar voor de stabiliteit van de lidstaten.
  Er ontstaan steeds meer gesloten gebieden, waar grote moskeen gebouwd worden. De kansen op integratie zullen steeds kleiner worden en de kansen op een permanente apartheid in EU landen worden steeds groter naarmate het aantal vijandelijke turkse Moslims groter is en de instroom blijft voortduren. Dit betekent een permanente bron voor het ontstaan van spanningen en conflicten. Het is dictatoriale Turkije waar minderheden worden onderdrukt, ze hebben nu grootste mond over racisme en discriminatie! In Turkije mogen mensen niet zeggen dat ze niet islamitisch zijn, omdat dit een ideologische gevaar is voor de islamitische turken. Er blijft zowel op het politiek-ideologische als op het culturele en strikt nationalistisch en religieuze gebied de gerichtheid op islamitische landen erg groot. Integratie is op deze manier onmogelijk… Turkije heeft tot nu toe inhoudelijk niks verandert. De mentaliteit is gewoon zelfde gebleven!! En die onderdrukking is allesbehalve Europees te noemen. Foltering, verkrachtingen en verminkingen van Armeense, Griekse en Koerdische lijken zijn niet ongebruikelijk.
  In EU landen wonende Turken die wat graag 10.000 euro betalen om via een korte legerdienst in Turkije trouw aan het Turkse leger te gaan zweren (terwijl arme Turken een lange legerdienst moeten kloppen). Die zijn dus alvast niet gehinderd door 1) het barbaarse karakter van dat leger en 2) dat feodale afkoopsysteem. Wie de jaarboeken van Amnestie International doorneemt kan maar een ding concluderen: Turkije is geen beschaafd land. De Turkse staat houdt er inderdaad grootschalige barbaarse en primitieve praktijken op na. Tot grote ergernis, woede en gêne van de hier wonende Turken. En die staat wilde praktijken nu ook door de EU impliciet gedoogd krijgen. Hopen maar dat de politici niet in deze monsterlijke val trappen. de gewone Turken zullen er immers géén haar beter van worden, van die toetreding tot de EU. Integendeel, ze blijven dan nog voor héél lang geconfronteerd met een land waar ze hartstochtelijk van houden, maar waarvan de staat en de politieke leiding hen zo extreem in verlegenheid brengen. De oorspronkelijke bewoners van huidige Turkije hebben tot op heden geen rechten, terwijl EU politicus moslims helpen grote mega Moskeen te bouwen, Islam lessen te volgen, Turkse enclaves creëren in Europa.
  En vergeet niet wat Turkije heeft gedaan met een groot deel van Cyprus, het halve eiland bezet in de jaren 70 alwaar ze de autochtone bewoners verjaagd hebben, en de vele monumenten die ze aldaar vernietigd hebben. Dat zijn de Turken met hun islamitisch geloof. Daar waar Islam heerst en regeert worden systematisch alle zaken opgeruimd die ook maar enigszins iets te maken zouden kunnen hebben met andere denkbeelden. Het eens zo mooie Byzantium is door de Turken volledig gesloopt en vakkundig opgeruimd.

 5. says

  surfen op youtube doet wonderen, daar zal het een en ander wel duidelijk worden. mijn reactie is niet specifiek voor dit geval bedoelt. ik walg gewoon van de houding van de BJZ en de onwillige voogden die familie's uit elkaar trekken. let wel… HET IS EEN LANDELIJK PROBLEEM! wat mij betreft mogen alle mensen ongeacht hun geaardheid alle functies bekleden die ze willen en kunnen, maar doch naar behoren doen. en geen kinderachtig gedrag vertonen door te handelen alsof zij boven de wet staan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *