Turkse politieke partij over 10 jaar grootste

turken-partijIn 2014 vinden er gemeenteraadsverkiezingen plaats in Nederland. Gemeenteraadsverkiezingen zeggen voor velen niets, terwijl het eigenlijk het moment is om werkelijk invloed te hebben op de praktische zaken in je stad. In gesprekken om mij heen hoor ik dan ook dat steeds meer Turkse jongeren in 2014 willen meedoen met de gemeenteraadsverkiezingen, een erg mooi geluid. De huidige generatie is hoger opgeleid, mondiger en wil ook daadwerkelijk woorden omzetten in daden.

In Arnhem is er voor 2014 een ambitieus initiatief. Een groep Turkse young proffesionals wil in 2014 meedoen aan de gemeenteraadsverkiezingen met een geheel eigen partij. 7 tot 8 op hbo- of universitair niveau opgeleide jongeren van Turkse afkomst, zijn bezig met de voorbereiding van een politieke partij die kan rekenen op een Turkse achterban.

Initiatiefnemer van de groep Kursat Bal wil dat de partij een brede partij zal worden voor alle Arnhemmers. “Laat een ding duidelijk zijn: wij willen een partij zijn voor alle Arnhemmers. Wij willen gebruik maken van de talenten die in de stad aanwezig zijn en die in onze ogen onvoldoende worden benut. Van iedereen, maar in eerste instantie vooral van de niet-westerse inwoners”, zegt Bal.

Of de partij er komt, is nog de vraag. Bal verwacht dat in september de knoop definitief wordt doorgehakt. Zijn ambitie is duidelijk. “, die breed is vertegenwoordigd binnen de Arnhemse samenleving.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *