Turkse PVV’er heeft nog steeds een dubbele nationaliteit

De PVV van Wilders die tegen een dubbele nationaliteit is omdat dit volgens hem zal leiden tot dubbele loyaliteiten heeft niet goed naar zijn eigen leden gekeken.
Wilders diende in het verleden moties van wantrouwen in tegen politici van andere partijen die een dubbel paspoort hadden.

Toen bleek dat de Turkse PVV‘ster ook een dubbele nationaliteit had beloofde ze er snel vanaf te komen. Nu maanden later is dit nog steeds niet gebeurd.
Wie dient die motie van wantouwen nu in tegen de PVV?

Het Gelderse PVV-Statenlid Petra Kouwenberg uit Arnhem bezit nog altijd een dubbele nationaliteit. Het is haar een halfjaar na haar installatie als Statenlid nog niet gelukt van haar Turkse nationaliteit af te komen.
Petra had de PVV niet gemeld dat ze de Turkse en de Nederlandse nationaliteit bezat en gaf ook aan dat ze er zelf niets van wist. Apart, dat je niet weet dat je nog een paspoort hebt?

Kouwenberg kondigde daarop aan haar Turkse nationaliteit in te leveren. Met die belofte kon ze volgens Wilders toch haar plaats in Provinciale Staten innemen.

De tegenstrijdigheid van de standpunten van Wilders zijn om te lachen. Toch mooi om te zien dat ook een partij als de PVV meedoet aan diversiteit in de partij!

 

Comments

  1. Khalid says

    Hoezo tegenstrijdig? PVV eist dat iemand met dubbele nationaliteit alleen de Nederlandse behoudt. Dit is dus ook precies wat Kouwenberg doet. Waar zit hem die zogenaamde tegenstrijdigheid dan?

    Juist!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *