Turkse restaurants vermelden verplicht calorieën

obesitas-turkije
Turkije gaat het gevecht aan met obesitas. Na reclamespotjes die meer bewegen stimuleren en sporttoestellen in speeltuinen is er nu een nieuwe maatregel in de maak.

De minister van gezondheid Recep Akdağ pleit voor het verplicht vermelden van het aantal calorieën per portie in cafés en restaurants.  Recep Akdag zegt dat er nog een lange weg te gaan is.

‘We zijn drie maanden geleden begonnen met onze  mediacampagne. Na een field research hebben we gezien dat er mooie successen geboekt. We hebben een onderzoek gehouden onder 2223 personen en 94% van de ondervraagden gaf aan meer te bewegen. Ook geeft een deel aan kleinere porties te eten. Waar we nu ons op gaan focussen is kleinere porties. We kunnen onmogelijk kleinere porties verplichten in restaurants. Wat we wel kunnen verplichten is meer informatie voor de consument. We verplichten de restaurants en cafés de calorieën per portie per gerecht te vermelden.’

Verwacht wordt dat de nieuwe maatregel vanaf 2013 van kracht gaat. Voorlopig zul je in Turkije dus nog niet weten hoeveel calorieën je binnen krijgt per gerecht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *