Turkse spookraadslid verdiendt, maar werkt niet

MustafaOzcan Terwijl ik de titel typ denk ik tegelijk ook, hij zal vast niet de enige zijn in dit land die zonder te werken geld verdiendt… Maar dit is toch echt een geval apart!

Mustafa Özcan (Lijst Özcan ) is raadslid in Amersfoort. Toch verschijnt deze man al ruim een jaar niet op het stadhuis, woont hij geen vergaderingen bij en ontvangt iedere maand een vergoeding van 1700 euro. Nou denk je, dan ontsla je hem gewoon? Maar dat gaat dus niet. Omdat een raadslid democratisch is verkozen kan niemand hem ontslaan. En ontvangt Mustafa Özcan gewoon zijn vergoeding.

Ozcan is blijkbaar niet de enige ‘spookraadslid’. Momenteel wordt er in de Tweede Kamer gesproken over een wet waarmee je een raadslid dat niet verschijnt kan ontslaan. Maar voordat het zo ver is moet er natuurlijk wel iets gebeuren met deze man. Geruchten gaan dat hij momenteel verblijft in Turkije maar waar precies weet men niet. De gemeenteraad vindt dat burgemeester Bolsius van Amersfoort alles uit de kast moet halen om contact met hem te leggen.

Comments

 1. says

  Het maakt niet uit of je nou een Turks of een Nederlands spookraadslid bent. Iedereen moet werken voor zijn geld en als raadslid heb je toch enigszins een voorbeeldfunctie voor de Nederlandse bevolking. Al is dat de laatste jaren nou niet echt zo positief te noemen, met tal van negatieve berichten op allerlei gebied over regeringsfunctionarissen.

 2. Mehmet Inci says

  Dit is schandalig! het maakt niet uit welke oorspong je hebt!

 3. says

  hij is niet de enige, er zijn 100tallen politicussen die als een parasiet over de ruggen van gemeenschap leven, wat maakt hem zo speciaal , dat hij media haalt, ? dat hij een turk is misschien?

 4. Canan says

  Als men vermoedens heeft dat hij langdurig in het buitenland verblijft, kan men verzoeken om een ambtshalve uitschrijving. Een voorwaarde voor het raadslidmaatschap is dat hij ingeschreven staat in de gemeente waar hij raadslid is, conform de gemeentewet. Na de procedure van uitschrijving kan hem de bevoegdheid dus ook ontnomen worden. Bovendien, een raadslid verdient naar mijn weten geen 1700 p.m. Zij krijgen een bezoldiging voor hun inzet. Vaak hebben deze personen een gewone fulltime dagbaan en vergaderen, stukken lezen enz doen ze in hun “eigen” tijd.
  Nadat hij uit zijn functie gezet is, kan de eerstvolgende lijstnr met de meeste stemmen tot raadslid benoemd worden voor hem in de plaats

 5. Joost de Kroes says

  Beetje makkelijk om de "discrimiatie"/ "allochtoon" kaart te spelen, Ayhan…er zijn vast wel meer raadsleden die de kantjes eraf lopen, daar zul je wel gelijk in hebben, maar zelf heb ik nog nooit gehoord van een raadslid dat niet eens in Nederland WOONT….dat is het bijzondere (en ergste) aan deze zaak.

 6. says

  joost, ik ga deze man niet verdedigen, voor mij is hij een kruimeldief…toen ik over politicie had, bedoelde ik ook burokratie enz…deze land wordt met volledige medewerking van politiek letterlijk kaal geplukt…een bank director, die 5 miljoen per jaar verdient en 11 maanden per jaar op vakantie is [zogenaamd werkbezoek] laat zijn bank failiet gaan en toch als bonus neemt hij 20 miljoen euro mee omdat t van politiek wel mag…
  wat discriminatie betreft, ik heb genoeg ervaring met westerse media, ik weet heeel goed hoe ze burgers categoriseren..autochtoon , allochtoon , als of dat niet genoeg is , verzonnen ze een nieuwe categorie…niet westerse allochtoon ! de reden waarom ze dat verzonnen hebben is , ze kunnen niet accepteren dat een zgnd neger, turk, arabier of muslim gelijk zijn aan westerse, jood of christelijke, blanke oost europiaan … helaas …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *