Verdwijnt het symbool T.C.?

egemen bagisDe afkorting voor de Republiek Turkije in het Turks T.C. is momenteel hot item. Op Facebook zijn er diverse acties gestart. Volgens geruchten zal de afkorting T.C. verdwijnen. Maar is dat ook zo?

Verschillende partijen beweren wat anders. Wat wel vast ligt is dat de afkorting T.C. zal verdwijnen voor de namen van de Turkse gezondheidsinstellingen. De regering is gevraagd waarom men deze beslissing heeft genomen. In een schriftelijke reactie laat de regering weten dat dit volgens de huidige wetten niet nodig is.

De actie op Facebook brengt veel teweeg. Er zijn diverse pagina’s opgericht die alle mensen oproepen de letters TC als afkorting te gebruiken voor de namen op Facebook. Tegelijkertijd geeft de regering aan dat het doel van de ‘discussie T.C.’ alleen ter provocatie is. Egeman bagis tweette gisteren dat er geen sprake was van verdwijning van het symbool T.C.

Schermafbeelding 2013-04-08 om 13.08.47

Comments

 1. says

  ik geloof het ook niet dat het verdwijnt, stel TC verdwijnt, en dan? hoe moeten we het noemen? Koninkrijk TR, Sultanaat, Vereningd, Oligarch TR??
  Het is republiek en het blijft ook Republiek Turkije!

 2. Mehmet İmamoğlu says

  Alles wat een Turk denkt en doet wordt de laatste 10 jaar provocatief genoemd. Er verscheen net trouwens op een pro-AKP tv-zender een nieuwskop over AKP dat ze zeggen dat 'T.C.' toch wel bij enkele overheidsinstellingen is verdwenen. Dus is nu AKP zelf provocatief, of moet ik het anders zien? Ik denk dat ze zoals altijd nu ook dezelfde strategie gebruiken: eerst ontkennen, later erkennen…

 3. TC Mustafa Selçuk says

  Nee hoor heel simpel Erdogan wilt, uhmm de VS wilt, het midden-oosten opnieuw indelen. Waar ze nu mee bezig zijn. Irak heeft nu deelstaten (Federatie) Turkije zal ook deelstaten krijgen. Als de VS/het Westen dat wilt. Zal de Amerikaans-imperialisme steunende partij AKP dit ook zeker moeten doen. bizim anlayacagimiz boluculuge yol acmak icin yavas yavas cumhuriyeti bozuyorlar.. bundan onceki adimlar: iktidara gecmek(amerikan stratejilerle – kapitalizme alismis bir milletiz biz cok iyi yarar bize) sonra askeri gucumuzu yok etmek. bizde oooyle bakalim.. ve yaa hayirlisi yaa bakalim nolacak 2023'te diyelim.. haha aglanacak haldeyiz Kardes… "hayirlisi ya"

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *