Voetbalclub Turkse Kracht krijgt straf van KNVB

De voorzitter van Colmschate ziet het liefst dat de Turkse voetbalclub Turkse Kracht een jaar niet meespeelt in competitieverband. Hij voegt hier wel aan toe dat het waarschijnlijk niet mogelijk is, maar wil strenge straffen tegen de voetbalclub.

Afgelopen zondag speelde Colmschate tegen Turkse Kracht. De derby ontspoorde voor de tweede keer in vijf maanden.
Een aanhanger van Turkse Kracht sloeg een supporter van Colmschate. Na een eerdere afkoelingsperiode in de wedstrijd was het voor arbiter Haverkate voldoende het duel te staken.

‘Elk seizoen is het weer raak. Ze hebben weet ik hoeveel maluspunten, maar sancties vanuit de bond volgen er nagenoeg niet. Na de ongeregeldheden in april kreeg Turkse Kracht een boete van 100 euro.Die club lachte zich rot.’’

 Turkse Kracht secretaris Sezgin Degirmenci betreurt de gang van zaken, maar toonde met zijn bestuur daadkracht door het oud-bestuurslid meteen te royeren als lid. De man is in goed gezelschap, want daaarnaast worden nog drie leden vanwege eerdere misstanden uit de Turkse Kracht familie gezet. Turkse Kracht is samen met de KNVB bezig het fairplay beleid van de club handen en voeten te geven. ,,We zijn bezig om de problemen op te lossen, maar het zijn vooral individuen die zich misdragen en Turkse Kracht krijgt de zwarte piet. We pikken het niet meer.”

Hoe kan Turkse Kracht het beste dit soort incidenten in de toekomst voorkomen volgens jou?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *