Wijziging regels voor verblijfsvergunning Turken

In 2001 zijn de immigratieregels voor Turken in Nederland aangescherpt. Dit was ten onrechte blijkt nu. Meldt de Telegraaf. Het Europese hof van justitie had Nederland niet het recht om dit te doen. Het gaat om het vonnis dat de eisen voor een verblijfsvergunning zijn aangescherpt.

In 2001 is vastgesteld dat degene die getrouwd zijn geweest met iemand met een permanente verblijfsvergunning minimaal 3 jaar getrouwd moet zijn geweest, anders krijgt hij/ zij geen verblijfsvergunning. Voor deze regel was de periode minimaal 1 jaar.

Het hof zegt dat dit niet mocht doordat in 1980 met Turkije is afgesproken dat er geen nieuwe beperkingen mochten komen op gebied van migratie.

De Minister van Immigratie en Asiel  gaat het vonnis bestuderen, meldt zijn woordvoerder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *