Yabancı (film)

Yabanci_Festival_TR

Na de staatsgreep van 1980 vluchten de ouders van Özgür naar Parijs. Özgür is geboren in Parijs en is haar hele leven niet in Turkije geweest.

De moeder van Özgür komt op jonge leeftijd te overlijden en de zorg voor Özgür komt volledig te liggen bij haar vader. De band met haar vader is zo sterk dat het haar extra zwaar valt wanneer ook haar vader sterft.

Haar vader heeft nog een wens die hij schrijft in zijn laatste brief, begraven worden in Turkije. Özgür is zo onder de indruk van de laatste brief van haar vader dat ze alles op alles zet om de laatste wens in vervulling te laten gaan. Lukt het Özgür? Ze komt met verschillende bureaucratische obstakels in aanraking, een Turks ID bewijs is verplicht, maar dat heeft haar vader niet.

De film Yabancı is vanaf 19 april te zien in Turkse bioscopen. Of de film ook in Nederland te zien zal zijn is niet bekend.

Regisseur: Filiz Alpgezmen
Acteurs: Sezin Akbaşoğulları, Caner Cindoruk, Serkan Keskin

Comments

  1. says

    De film 'Yabanci' van regisseur Filiz Alpgezmen zal vertoond worden tijdens de eerste editie van het Rode Tulp Turks Film festival. Het festival vindt plaats van 5-9 Juni 2013 in LantarenVenster in Rotterdam.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *