Zeytinyagli Biber Dolmasi – Recept


Ingrediënten (6 personen):

  • 1 kg rode paprika
  • 1,5 kopjes rijst
  • Een stuk tomaat
  • 1,5 dl olijfolie
  • 2 middelgrote uien
  • Een half kopje pijnboompitten
  • Een half kopje bessen
  • Half bosje peterselie
  • 1 theelepel gemalen kaneel
  • 1 theelepel suiker
  • voldoende water
  • genoeg zwarte peper
  • zout naar smaak

Bereiding

Was de paprika’s, stam, en ze waren bepaalde delen van de cover om het formulier te wissen.
Spoel de rijst en zout in warm water gedurende 15 minuten.
Pel en snipper de ui in kleine stukjes, wassen en fijn fijngesneden peterselie.
Verdeel de tomaten doormidden, verwijder zaadjes en rooster.
Verhit de olijfolie in een koekenpan, voeg de ui en stoof in de start.
Licht begint te kleuren, voeg tomaten en roer tot de uien.
Wanneer u het water filteren en voeg dan de rijst toe en blijven smoren.
Peterselie in de gebakken rijst, vogel druiven, pijnboompitten, zout, peper, kaneel en voeg 1 dl water en kook op laag vuur tot het water is geabsorbeerd.
Rijst met paprika wanneer u klaar bent aan de binnenkant van de compressie te vullen, plaats de deksel op hen.
Gevulde pot en de stelen naar boven de map, in het 1 kopje water, suiker, zout, en kook gedurende 15 minuten Roer er 2 eetlepels olijfolie.
Serveer na afkoeling.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *