Zonder visum reizen

Binnenkort is het voor Turkse zakenlieden mogelijk om zonder visum te reizen tussen Turkije en Nederland.

Onno Kervers (Nederlands Consulaat; Istanbul) gaf  signalen van een nieuwe regeling waarmee Turkse zakenlieden zonder visum kunnen reizen tussen Nederland en Turkije. Handel tussen Turkije en Nederland is gegroeid. Veel Nederlandse bedrijven zien hun kansen in Turkije en doen zaken in Turkije, aldus Onno Kervers.

Kervers wijst erop dat Turkije de afgelopen 10 jaar enorm is ontwikkeld. En dat handel tussen de landen met minder bureaucratie moet kunnen. Binnen enkele dagen volgt een officiele verklaring.

De afgelopen jaren is er al veel veranderd. Minder bureacratie. Kortere wachttijden en meermalig te gebruiken visums.
In 2008 zijn er in totaal 16.000 Nederlandse visums uitgegeven in Turkije. Dit jaar zullen er naar schatting 30.000 Nederlandse visums worden uitgegeven.

De voorwaarden voor de nieuwe regeling zijn nog niet duidelijk. Wel laat Onno Kervers weten dat de bureaucratie niet helemaal kan verdwijnen. Voor een eerste aanvraag zijn er nog wel enkele documenten noodzakelijk.

 

Comments

  1. says

    Natuurlijk, Nederland zou Nederland niet zijn als zij t.b.v. eigen belang opeens de zaken wel kunnen vergemakkelijken. Nu liggen in de economisch zeer aantrekkelijke Turkije namelijk ruime kansen voor de op moment slecht presterende Europeese / Nederlandse economie. En dan is opeens veel mogelijk.
    Maar de 'normale' burger die zijn zoon, dochter, kleinkinderen of andere familie wil bezoeken moet honderden kilometers reizen, zijn hele hebben en houden presenteren, garantstellingen van de te bezoeken familie overleggen, overtuigende argumenten voor zijn bezoek aandragen, vliegtickets tonen etc. etc.. En dan is het nog maar afwachten of het hem of haar gegund wordt om zijn familie te bezoeken, wat vaak niet het geval is, zonder ook maar een geldig argument aan te dragen.
    Of die procedure ook kan worden vergemakkelijkt??? Nee, natuurlijk niet. Daar heeft Nederland immers geen enkel belang bij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *